Zamieszczone przez rafiki
Co wybrać: Swing czy podłokietnik + halogeny przeciwmgielne
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum.
Zamówiłem Octavię Tour. Odbiór w lipcu. Kilka dni po zamówieniu Naszła mnie myśl czy nie lepiej zamiast inwestować w radio Swing 1600zł (wiem że na allegro są po 600zł) zamówić halogeny przeciwmgielne i podłokietnik (koszt jest ten sam - 1600zł).
Co szanowni koledzy by wybrali?
ps: Dodam że auto z klimą i dodatkowymi 6 głośnikami.
-
-
mplutek, ja osobiście wziąłbym opcję nr 2obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
W Tourze i tak nie ma chyba drugiej anteny w szybie?
Branie Swinga za 1600 zł to strzał w stopęCzarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Ja nie wyobrażam sobie samochodu bez podłokietnika. Zresztą bez radia też. Ale bez halogenòw, to już spokojnie. Przez ostatnie dwa lata halogenòw używałem może dwa razy. Wniosek prosty :shock:2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cztoJa nie wyobrażam sobie samochodu bez podłokietnika. Zresztą bez radia też. Ale bez halogenòw, to już spokojnie. Przez ostatnie dwa lata halogenòw używałem może dwa razy. Wniosek prosty :shock:Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
-
Ja rozważając funkcjonalność w Nowym Turze fabrycznego radia, czyli brak wyświetlania Partronika i innych pierdołek, jakości dźwięku, słaby odbiór stacji, funkcjonalności (znaczy tego co inne niefabrycznego radia można uzyskać, Bluetooth, USB i takie tam) raczej bym nie brał fabrycznego radia, jedynie co przemawia za Swingiem to to że jest wkomponowane w panel środkowy. Oryginalny podłokietnik w OII to dobre rozwiązanie i fajnie wygląda i jest funkcjonalny, bez niego to wnętrze wygląda jakby o klasę niżej. To samo halogeny, dodają innego wizerunku przodowi auta. Można zawsze włączyć na halogenach doświetlenie zakrętów jeżeli oczywiście w Turze sterownik to obsługuje a to już cieszy oko.
Komentarz
-
-
Re: Co wybrać: Swing czy podłokietnik + halogeny przeciwmgie
Zamieszczone przez mplutekWitam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum.
Zamówiłem Octavię Tour. Odbiór w lipcu. Kilka dni po zamówieniu Naszła mnie myśl czy nie lepiej zamiast inwestować w radio Swing 1600zł (wiem że na allegro są po 600zł) zamówić halogeny przeciwmgielne i podłokietnik (koszt jest ten sam - 1600zł).
Co szanowni koledzy by wybrali?
ps: Dodam że auto z klimą i dodatkowymi 6 głośnikami.
Halogeny są ci po wała. Podlokietnik jest OK.
Kup kurtyny lub/i ESP. Teraz bym tak zrobił.
Komentarz
-
-
Bierz podłokietnik i się nie zastanawiaj - bardzo przyjemne i przydatne ustrojstwo . Poza tym masz nawiew na tylną kanapę, bez podłokietnika chyba nie ma (ale mogę się mylić). Halogeny to tak jak, jak koledzy piszą, bardzo rzadko używane, podłokietnik praktycznie cały czas - jeszze zanim zdążysz uruchomić silnik .Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ja osobiście żałuję, że nie wziąłem przy zakupie:
- halogenów - musiałem zmienić sterownik CE, przełącznik, dokupić lampy + 350 zł za podłączenie ( w sumie stary sterownik sprzedałem i wyszło mnie na jedno)
- grzanych tyłków,
- ESP
Nie żałuję:
- braku radia - dokupiłetanio Bolero a 1 antena mi wystarcza,
- podłokietnik - i to skórzany kupiłem sporo taniej, niż fabrycznie
- tempomat - sam dołożyłem, zakupując przełącznik zespolony
Komentarz
-
-
W miarę porządne radio, nowe, to w obecnych czasach wydatek nieco ponad 200 zł. Takie radio można sobie dobrać do gustu pod względem wyglądu i funkcji, i zmienać co jakiś czas jak przysłowiowe skarpetki. Wyposażenie radia, to oczywiście rzecz gusty i preferencji. Gdybym nie miał, to w obecnej chwili kupiłbym tylko radio, bez żadnych odtwarzaczy, jedynie z gniazdem USB i RDS, bo tak naprawdę nic więcej nie poptrzeba, a tego typu radio nowe to wydatek nieco ponad 100 zł.
Komentarz
-
-
Branie Swinga za 1600 zł to strzał w stopęSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i cenne rady. Okazało się, że nie mogę dokonać już modyfikacji zamówienie ponieważ była to jedna z ostatnich Octavia Tour która została sprzedana. Chyba to prawda bo już jej nie ma na stronie Skody. Trudno - pocieszam się, ze radio pięknie wygląda (przecież nie musi ładnie grać )a podłokietnik da się dołożyć...
Jeszcze raz dziękuje za pomoc!
Komentarz
-
-
Dokładnie. Ciesz się zakupem a potem nadejdzie czas na modyfikacje.
[ Dodano: Pon 28 Maj, 12 18:31 ]
Zamieszczone przez demmsiTen podłokietnik i halogeny dolozysz taniej niz myslisz :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusDokładnie. Ciesz się zakupem a potem nadejdzie czas na modyfikacje
I właśnie to zamierzam robić. Halogeny nie są w sumie potrzebne a podłokietnik mogę kupić na allegro za 200zł.
Przy okazji tego wątku jeszcze zapytam.
Co pokazuje komputer przy aktualnym spalaniu gdy jadę na LPG?
Komentarz
-
-
Spalanie dla benzyny.
Podłokietnik za 200 zł? Chyba jakiś chiński.Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
-
Za 350 zł można mieć ( oczywiście używany ) kompletny tunel z podłokietnikiem, tunelami powietrza, kratkami nawiewu i dźwignią ręcznego.
Nie wiem czy jest sens bawić się w tego typu "zamienniki".Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
Komentarz