Zamieszczone przez rafiki
Co wybrać: Swing czy podłokietnik + halogeny przeciwmgielne
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum.
Zamówiłem Octavię Tour. Odbiór w lipcu. Kilka dni po zamówieniu Naszła mnie myśl czy nie lepiej zamiast inwestować w radio Swing 1600zł (wiem że na allegro są po 600zł) zamówić halogeny przeciwmgielne i podłokietnik (koszt jest ten sam - 1600zł).
Co szanowni koledzy by wybrali?
ps: Dodam że auto z klimą i dodatkowymi 6 głośnikami.
-
-
mplutek, ja osobiście wziąłbym opcję nr 2obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
W Tourze i tak nie ma chyba drugiej anteny w szybie?
Branie Swinga za 1600 zł to strzał w stopęCzarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Ja nie wyobrażam sobie samochodu bez podłokietnika. Zresztą bez radia też. Ale bez halogenòw, to już spokojnie. Przez ostatnie dwa lata halogenòw używałem może dwa razy. Wniosek prosty :shock:2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cztoJa nie wyobrażam sobie samochodu bez podłokietnika. Zresztą bez radia też. Ale bez halogenòw, to już spokojnie. Przez ostatnie dwa lata halogenòw używałem może dwa razy. Wniosek prosty :shock:Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
-
Ja rozważając funkcjonalność w Nowym Turze fabrycznego radia, czyli brak wyświetlania Partronika i innych pierdołek, jakości dźwięku, słaby odbiór stacji, funkcjonalności (znaczy tego co inne niefabrycznego radia można uzyskać, Bluetooth, USB i takie tam) raczej bym nie brał fabrycznego radia, jedynie co przemawia za Swingiem to to że jest wkomponowane w panel środkowy. Oryginalny podłokietnik w OII to dobre rozwiązanie i fajnie wygląda i jest funkcjonalny, bez niego to wnętrze wygląda jakby o klasę niżej. To samo halogeny, dodają innego wizerunku przodowi auta. Można zawsze włączyć na halogenach doświetlenie zakrętów jeżeli oczywiście w Turze sterownik to obsługuje a to już cieszy oko.
Komentarz
-
-
Re: Co wybrać: Swing czy podłokietnik + halogeny przeciwmgie
Zamieszczone przez mplutekWitam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum.
Zamówiłem Octavię Tour. Odbiór w lipcu. Kilka dni po zamówieniu Naszła mnie myśl czy nie lepiej zamiast inwestować w radio Swing 1600zł (wiem że na allegro są po 600zł) zamówić halogeny przeciwmgielne i podłokietnik (koszt jest ten sam - 1600zł).
Co szanowni koledzy by wybrali?
ps: Dodam że auto z klimą i dodatkowymi 6 głośnikami.
Halogeny są ci po wała. Podlokietnik jest OK.
Kup kurtyny lub/i ESP. Teraz bym tak zrobił.
Komentarz
-
-
Bierz podłokietnik i się nie zastanawiaj - bardzo przyjemne i przydatne ustrojstwo. Poza tym masz nawiew na tylną kanapę, bez podłokietnika chyba nie ma (ale mogę się mylić). Halogeny to tak jak, jak koledzy piszą, bardzo rzadko używane, podłokietnik praktycznie cały czas - jeszze zanim zdążysz uruchomić silnik
.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ja osobiście żałuję, że nie wziąłem przy zakupie:
- halogenów - musiałem zmienić sterownik CE, przełącznik, dokupić lampy + 350 zł za podłączenie ( w sumie stary sterownik sprzedałem i wyszło mnie na jedno)
- grzanych tyłków,
- ESP
Nie żałuję:
- braku radia - dokupiłetanio Bolero a 1 antena mi wystarcza,
- podłokietnik - i to skórzany kupiłem sporo taniej, niż fabrycznie
- tempomat - sam dołożyłem, zakupując przełącznik zespolony
Komentarz
-
-
W miarę porządne radio, nowe, to w obecnych czasach wydatek nieco ponad 200 zł. Takie radio można sobie dobrać do gustu pod względem wyglądu i funkcji, i zmienać co jakiś czas jak przysłowiowe skarpetki. Wyposażenie radia, to oczywiście rzecz gusty i preferencji. Gdybym nie miał, to w obecnej chwili kupiłbym tylko radio, bez żadnych odtwarzaczy, jedynie z gniazdem USB i RDS, bo tak naprawdę nic więcej nie poptrzeba, a tego typu radio nowe to wydatek nieco ponad 100 zł.
Komentarz
-
-
Branie Swinga za 1600 zł to strzał w stopęSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i cenne rady. Okazało się, że nie mogę dokonać już modyfikacji zamówienie ponieważ była to jedna z ostatnich Octavia Tour która została sprzedana. Chyba to prawda bo już jej nie ma na stronie Skody. Trudno - pocieszam się, ze radio pięknie wygląda (przecież nie musi ładnie grać)a podłokietnik da się dołożyć...
Jeszcze raz dziękuje za pomoc!
Komentarz
-
-
Dokładnie. Ciesz się zakupem a potem nadejdzie czas na modyfikacje.
[ Dodano: Pon 28 Maj, 12 18:31 ]
Zamieszczone przez demmsiTen podłokietnik i halogeny dolozysz taniej niz myslisz :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusDokładnie. Ciesz się zakupem a potem nadejdzie czas na modyfikacje
I właśnie to zamierzam robić. Halogeny nie są w sumie potrzebne a podłokietnik mogę kupić na allegro za 200zł.
Przy okazji tego wątku jeszcze zapytam.
Co pokazuje komputer przy aktualnym spalaniu gdy jadę na LPG?
Komentarz
-
-
Spalanie dla benzyny.
Podłokietnik za 200 zł? Chyba jakiś chiński.Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
-
Za 350 zł można mieć ( oczywiście używany ) kompletny tunel z podłokietnikiem, tunelami powietrza, kratkami nawiewu i dźwignią ręcznego.
Nie wiem czy jest sens bawić się w tego typu "zamienniki".Czarna perła O2 FL:
Komentarz
-
Komentarz